Sindicatul Īnvatamāntului Preuniversitar Mures La sesizarea S.I.P.Mures, Curtea Constitutionala a Romaniei a hotarat ca sporul de predare simultana se plateste si la gimnaziu

0365-734 467; 0723-577 751.

sipmures@yahoo.com 

La sesizarea S.I.P.Mures, Curtea Constitutionala a Romaniei a hotarat ca sporul de predare simultana se plateste si la gimnaziu

.

In procesul intentat de S.I.P.Mures, avand ca obiect obligarea Scolii Generale Ceuasu de Campie la plata sporului de predare simultana la gimnaziu pentru dna Laszlo Ildiko, a fost sesizata Curtea Constitutionala a Romaniei in legatura cu neconstitutionalitatea textului de lege care prevedea acordarea acestui spor numai la invatamantul primar.

Prin Decizia nr. 1615/20.12.2011, Curtea Constitutionala a constatat ca este discriminatorie plata  sporului de predare simultana numai pentru invatamantul primar si a hotarat ca el trebuie acordat in toate cazurile de predare simultana (invatamant primar si invatamant gimnazial).

Prin urmare, trebuie sa se retina in sarcina imediata a unitatilor de invatamant obligativitatea platii sporului de predare simultana atat pentru ciclul primar, cat si pentru cel gimnazial.